Şehit Koray Karaca Anadolu İmam Hatip Lisesi

WEB https://sehitkoraykaracaaihl.meb.k12.tr
Adres : Esentepe, 23 Evler Sk. DNo6, 34870, 34870 Kartal/İstanbul
VİZYON : Adaletli, dürüst, vatanına, bayrağına, manevi değerlerine sahip çıkan bireylerin yetiştiği; mezun olmaktan gurur duyulan; personeli olmanın onur kabul edildiği bir okul olmaktır.
MİSYON : Bilen, sorgulayan, araştıran, milli ve manevi değerleri özümsemiş; kendine, insanlığa, doğaya saygılı, yenilikçi, eğitim teknolojilerinden yararlanabilen, sosyal becerileri gelişmiş, kendine güvenen bireyler yetiştirmektir.
BAŞARILAR : Şehit Koray Karaca İHO olarak 110 mezun verilmiş olup, 2021 LGS merkezi yerleştirmede %35 başarı sağlanmıştır. Başarılarımız devletimizin sağladığı "Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK)", kaynak araştırmaları ve sayısız deneme sınavlarıdır. 3 öğrencimiz Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi 1 öğrencimiz Kartal Burak Bora Anadolu Lisesi 2 öğrencimiz Kartal Anadolu Lisesi 2 öğrencimiz Sancaktepe Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi 2 öğrencimiz Pendik Fatih Anadolu Lisesi 2 öğrencimiz Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi 2 öğrencimiz Pendik Kırımlı Fazilet Anadolu isesi 3 öğrencimiz Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi Tüm öğrencilerimizi, velilerimizi ve öğretmenlerimizi başarılara attıkları imzalardan dolayı teşekkür ederiz.

Öğretim Şekli :
Saatler : PAZARTESİ : 08:50 - 15:40 SALI : 08:50 - 15:40 ÇARŞAMBA : 08:50 - 15:40 PERŞEMBE : 08:50 - 15:40 CUMA : 08:50 - 15:40
Yabancı Dil : İngilizce - Arapça
Isınma : DOĞALGAZ KALORİFERLİ
Servis : Anlaşmalı servis Erdoğanlar Turizm ve okul servis şirketi
Ulaşım : Okulumuzun binası Kartal merkeze 2km uzaklıktadır ve ulaşım çok rahattır. Okulumuzun yakınlarından 16y iett otobüsleri ve Java Minibüsleri geçmektedir.Ayrıca E-5 yoluna 850m uzaklıktadır.
Yerleşim Yeri : Esentepe Mahalle Milangaz Caddesi 23 Evler Sokak No4 Kartal / İSTANBUL
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : KARTAL İLÇE MERKEZE 2 km UZAKLIKTADIR.
Kontenjan Bilgileri : 200
Sportif Etkinlikler : Okulumuzun Atletizm takımı 2 takım olarak Küçükler ve Yıldızlar kategorisinde İl İlçe müsabakalarına Yine Futbol takımımız 2 kategoride Küçükler ve Yıldızlar kategorisinde İl İlçe müsabakalarına Futsal Takımımız 2 kategoride Küçükler ve Yıldızlar kategorisinde İl İlçe müsabakalarına, Satranç Takımımız 2 kategoride Küçükler ve Yıldızlar kategorisinde İl İlçe müsabakalarına katılım sağlamaktadır.
Bilimsel Etkinlikler : Kodlama ile ilgili Türkiye´nin ilk robot fabrikası ziyareti KONYA 2019 YILINDA GERÇEKLEŞMİŞTİR Aynı zamanda Teknofest etkinlikleri ve TUBİTAK ziyaretlerimiz gerçekleşmiştir.
Proje Çalışmaları : Okulumuzda İngilizce yabancı dil ağırlıklı sınıflar bulunmaktadır. Ayrıca Kodlama Kurslarına öğrencilerimize bu konuda da destek verilmektedir.